Završnica nacionalnog projekta „Čitanjem do zvijezda” u Čakovcu

Lea Vojnić Đanin, Anamarija Kuntić, Claudia Karan i Matea Rudinski, učenice sedmog odjela OŠ „Matko Vuković” iz Subotice u pratnji nastavnice Sanele Šafer sudjelovale su na nacionalnom kvizu „Čitanjem do zvijezda” koje je u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara održano 4. svibnja u Čakovcu (Republika Hrvatska). U ovom najvećem književnom natjecanju u Hrvatskoj sudjelovalo je oko 130 učenika iz 16 hrvatskih županija, Grada Zagreba i Subotice, odnosno 30 ekipa u kategoriji kviza znanja te 24 plakata. Inače, tema ovogodišnjeg kviza bila je „Zapisi iz škrinjice sjećanja”, a trebalo je pročitati sljedeće naslove: Sue Townsend „Tajni dnevnik Adriana Molea (13 ¾ godina)”, Jeff Kinney „Gregov dnevnik: Кronike Grega Heffleya” i Jadranka Klepac „Kora od jabuka”.

Gradska knjižnica Subotica koja je u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem provela kviz u Subotici organizirala je našoj ekipi dodatni jednodnevni izlet koji je prethodio natjecanju. Najprije smo posjetili Krapinu gdje smo obišli OŠ „Augusta Cesarca”, Muzej krapinskog neandertalca te smo se svi zasladili ukusnim ručkom. Put smo nastavili do Trakošćana gdje smo prošetali čarobnim dvorcem, a navečer su nas ugostili članovi Rotary kluba Prelog koji su nam priredili večeru i druženje.

Osim provjere znanja i predstavljanja plakata, za što su se dugo pripremali, učenici su imali prigodu razgovarati i družiti se s Jadrankom Klepac, književnicom koja ja bila zadana u kvizu, prošetati gradom te upoznati i druge natjecatelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website