Kviz “Lijepa naša”

U organizaciji HNV-a,te njihova predstavnika Marine I.Radakvić, ekipa naše škole, skupa s učenicima OŠ “Ivan Milutinović” iz Subotice, “Vladimir Nazor” iz Đurđina i “22.oktobar” iz Monoštora su predstavljali Vojvodinu-Srbiju na ekološkom kvizu Lijepa Naša 2019 u Zagrebu.

Učestvovalo je 60 škola, 41 osnovne i 19 srednjih iz Hrvatske, BiH i mi.

Ekipu naše škole su činili: Tomislav Mačković,5-4,Andrija Mandić,6-4, Lucija Vukov 7-4, Katarina Ivanković Radaković 8-4, te nastavnica Nevenka Tumbas .S njima je radila i nastavnica Mirjana Crnković.

Natjecanje je otvoreno u 18h 15.03.2019 u hotelu I u Zagrebu.

Naredni dan ujutro je bio pismeni dio , test za svakog učenika ponaosob,po uzrastima.Pitanja su bila iz biologije, kemije, geografije, zdravstvenog i ekologije.

Nakon pismenog dijela, išli smo u obilazak Zagreba, jer neki učenici nisu nikad bili u Zagrebu.

Nakon ručka su bili preliminarni rezultati  testova.Iako su nam programi rada različiti naši učenici su postigli dobar rezultat. Nakon ručka smo se pripremali za P.P.prezentaciju, s temom žito, te rad sa slamom.Natjecanje je nastavljeno s P.P.prezentacijom.Ekipa Matkovaca je oduševila žiri, a i mi smo bili jako sretni jer smo  osvojili  29 od max 30 bodova.Nakon toga smo do večere bili slobodni. U nedjelju prijepodne je bio usmeni dio samo za najbolje. Nakon toga je bilo zatvaranje natjecanja, proglašenje pobjednika, i nakon ručka smo krenuli put naše Subotice.

N.Tumbas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website