Digitalna fotografija - učenički radovi

Nakon pređene oblasti u vezi sa digitalnom fotografijom na predmetu informatika i računarstvo, učenici odeljenja 6.1 i 6.2 dobili su kao zadatak da naprave fotografije na nekoliko zadatih tema: "Subotica iz mog ugla", "Jesen", "Foto priča iz moje škole" i "Na mom meniju". Ove fotografije nisu pravili sami, već su im se u izradi navedenih zadataka pridružili i učenici odeljenja 8.1, 8.2 i 8.3, ujedno ponavljajući naučeno u prethodnim razredima, što će primeniti u okviru izrade narednih zadataka na ovom predmetu. Na ovaj način se nismo zadržali samo na teorijskom delu, već smo znanja upotpunili i primenom znanja o digitalnoj fotografiji u praksi, što je jedan od najvažnijih ciljeva ovog predmeta - primeniti naučeno. Učenici su se odlično snašli u ovom izazovu, a u nastavku je dato nekoliko fotografija koje svedoče o tome. Predmetni nastavnik: Darija Svorcan

autor: Darija Svorcan

radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi
radovi

Radionice o ponašanju

Učenici 3.3 i 3.5 nastavljaju saradnju sa Crvenim krstom, koji su posetili prošle nedelje. U utorak 3.11.2020. volonteri sa svojim profesorom održali su radionice na temu: poželjno i nepoželjno ponašanje.

autor: Boba Kovačević

radionica

Televizijsko gostovanje

Školski hor osnovne škole "Matko Vuković" drugi je po veličini u Subotici. Broji 42 stalna člana. Od ove školske godine organizuje se etno sekcija pod vođstvom prof. Natalije Lukić. Osniva se kamerni sastav, koji se sastoji od pet učenica, i jednog učenika koji je perkusionista. Nakon sjajnog humanitarnog nastupa u Subotici, kamerni sastav sa direktoricom Mirjanom Stevanović i prof. Natalijom Lukić odlazi u Beograd na snimanje emisije "Prelo u našem sokaku" gde osvaja sve simpatije kako publike, tako i vrhunskih muzičara. Na gostovanjima sa učenicima na sceni je i direktorica škole Mirjana Stevanović i prof. muzičke kulture Natalija Lukić. Gostovanje na Happy TV u emisiji "Prelo u našem sokaku" 25.10.2020. https://www.youtube.com/watch?v=5jjSunNq3go
Prvi nastup: 53:51 "Vo naše selo malovo"
Razgovor sa direktoricom: 1:23:13
Drugi nastup: 1:31:09 "Preli prelo milo do miloga"

autor: Natalija Lukić

televizijsko gostovanje

Takmičenje u streljaštvu

Naš učenik, Luka Ivković je učestvovao na Republičkom prvenstvu u streljaštvu, koje se održavalo u Nišu u sredu, 21.10.2020. Zauzeo je fenomenalno 8-10 mesto i postigao lični rekord.

streljaštvo

Takmičenje u stonom tenisu

Učenici OŠ "Matko Vuković" su na gradskom takmičenju u stonom tenisu osvojili drugo mesto. Učenici: Luka Vidović (8.1), Nemanja Maleš (8.2) i Veljko Nikolić (8.2).

autor: Vladimir Katančić

učenici